Ben jij nieuwsgierig en enthousiast geworden over yoga? En zou je graag meer willen leren over de houdingen, de filosofie of uberhaupt de achtergrond van yoga?

Dit programma van 50 uur is voor iedereen die de volgende stap wil zetten in hun yogajourney. Dit is de perfecte training om de basis te leggen voordat je eventueel begint aan de 200 uur durende yogalerarenopleiding. Wellicht heb je geen interesse op dit moment om yogadocent te worden, maar wil je wel graag meer leren over de yogapractice. De training is verdeeld over 8 dagen waarin we de grondbeginselen van yoga zullen verkennen. Verschillende aspecten van yogabeoefening zullen aan bod komen. Je kunt denken aan asana-alignement, yogafilosofie, pranayama, meditatie en mantra. Dit geeft je de tools om de verworven kennis te integreren in je persoonlijke practice, zowel op als buiten de yogamat.

Vinyasa
Foundation Training

The Human Studies

50 hrs Pre Yogateachertraining

In de reguliere yogaklassen hebben we niet altijd genoeg tijd om dieper in te gaan op bepaalde onderwerpen. De meeste lessen duren slechts 75 minuten en deze tijdsduur is te kort om uitgebreid in te gaan op onderwerpen als meditatie, anatomie, pranayama of filosofie. We hebben meer tijd nodig om je door deze practice te begeleiden en het allerbelangrijkste is dat we meer tijd nodig hebben om uit te leggen en echt te verkennen.

 De yogastijl waarop we ons richten is die van Vinyasa, echter, de opgedane vaardigheden zijn overdraagbaar naar vele yogastijlen. Elke dag is anders, elk lichaam is anders. Middels de tradititie van de Vinyasa yoga focussen we ons in deze training op de logica vanuit ritme, levensenergie (prana), volgorde en intelligentie.

In de training zullen we veel aandacht besteden aan de asanas (yogahoudingen), in alignment, persoonlijke adjustments en techniek. Hiermee zal jouw practice niet alleen groeien, maar doe je ook kennis die je bij elke yogales kan meenemen in toepassen. We zullen daarnaast dieper ingaan op de yogafilosofie en samen mantra's zingen. We nemen ook de tijd om te leren over pranayama- en meditatiepractice. 

This program is right for you!

The Human Studies

We've been there -
we've started aswell on this journey with one desiscion

Curiculum

Tijdens dit programma zullen we alle verschillende aspecten van Vinyasa yoga verkennen en dieper ingaan op specifieke onderwerpen. We zullen onderwerpen behandelen die we niet kunnen bespreken in een reguliere yogales vanwege het gebrek aan tijd. Dit is jouw kans om alles te leren wat je moet weten over yoga. Onderwerpen die we zullen behandelen zijn:

○ De practice van Vinyasa Yoga
○ De families van asana's door de studie van de belangrijkste asana's en alignementen
○ Aanpassingen van asana's en hoe je ze kunt aanpassen aan jouw lichaam en behoeften
○ Verschillende ademhalingstechnieken (pranayama) en hoe je ze zelf kunt toepassen in je leven
○ Hoe aanwezig te zijn door meditatie om in het hier en nu te blijven
○ De filosofie van yoga door de studie van de 8 ledematen van Patanjali's Yoga Sutra
○ Het kennen van jezelf door journaling en reflectieoefeningen

Dit is een uitgebreid programma om jouw eigen yogapractice te verdiepen en een geweldig programma om te doen ter voorbereiding op een Yogateachertraining.

Hoe je aanwezig kunt zijn door meditatie om in het hier en nu te blijven.

Meditation

philosophy

Yoga is niet alleen beweging en meditatie. Je zult de filosofie van yoga leren door de studie van de 8 ledematen zoals beschreven in de Yoga Sutra van Patanjali.

BASIC ASANAS & TECHNIQUES

Verken de technieken en een basis anatomie van de basis yogahoudingen.

 PRANA & Pranayama 

Hoe gebruik je de adem en wat is energie in een yogahouding?

Topics

Explore the essence of VInyasa Yoga

mantra

Een mantra is een motiverend gezang en de meest authentieke manier om de yogapraktijk over te brengen.

Why you should join this Vinyasa Foundation, Pre yogateachertraining?

OUR PROMISE TO YOU

The Human Studies

✔ Je zult leren van de zeer ervaren hoofdtrainers Moena de Jong & Angie de Feber. Moena heeft al vele jaren ongelooflijke trainingen gegeven. Angie heeft jarenlange ervaring met lesgeven op universiteiten en scholen, om de kennis op een zachte manier over te brengen.

✔ We houden de groep klein zodat je optimale persoonlijke aandacht krijgt en we een optimale leeromgeving kunnen creëren.

✔ Dit programma gaat veel dieper dan reguliere yogaklassen en we zullen alle aspecten van de yogapractice behandelen, zoals asana-alignement, filosofie, mantra, meditatie, asana-alignement en pranayama.

✔ Dit programma is een uitstekende voorbereiding als je een Yogalerarenopleiding wilt doen.

Dit programma zal je helpen om de verbinding te begrijpen tussen het fysieke aspect van yoga, de energetische aspecten en de filosofische leerstellingen, zodat je ze kunt integreren in jouw eigen persoonlijke practice.

In deze 50 uur krijg je de kans om de essentie van de yogapractice te begrijpen, zodat je de voordelen ervan niet alleen kunt meenemen naar je volgende reis op de yogamat, maar ook om de yogapractice te integreren in jouw dagelijks leven.

Angie is docent op de opleiding HBO Sportkunde en eigenaresse van The Human Fabrique. Met ruim 17 jaar ervaring in het lesgeven in het middelbaar onderwijs, fitnessscholen, health boutiques en yogascholen deelt ze haar passie en kennis aan verschillende doelgroepen.

"Tijdens mijn opleiding tot docent Lichamelijke Opvoeding is mijn liefde ontstaan voor goed bewegen en aandacht voor mentale gezondheid. Na zes jaar de combinatie van middelbaar onderwijs en mijn yoga- en Pilateslessen te hebben gedaan ben ik overgestapt naar een volledig focus op yoga, Pilates en movement/krachttraining. Tijdens het opzetten van The Human Fabrique zie ik meer en meer hoeveel baat de leden hebben bij aandacht besteden aan het mentale en fysieke lichaam. Ook studenten op de HBO Sportkunde starten met een klein stukje yoga voordat we met de les starten om zo met kalmte de les te beginnen”.

Met ruim 17  jaar ervaring in het lesgeven in bewegen op middelbaar onderwijs als docent Lichamelijke Opvoeding, LO2, faalangsttraining en en haar werk als HBO-docent heeft Angie veel studenten en leerlingen kunnen begeleiden van verschillende leeftijden en niveaus. Hierin is gebleken dat ze meer wil betekenen voor het individu op gebied van zelfontwikkeling, beweging en ontspanning. Lees meer over Angie op de website van The Human Fabrique. 

Practicing and teaching yoga is an art, connecting to the heart.

Gedreven door een onverzadigbare nieuwsgierigheid naar diepgang, was het 14 jaar geleden een logische stap voor Moena de Jong om aan een yogaopleiding te beginnen. Na 4 jaar training gebaseerd op het Critical Alignment-principe, zette ze haar yogareis voort met een lerarenopleiding van Svaha Yoga (geïnspireerd door Jivamukti), beoefende ze Vipassana-meditatie en nam ze deel aan workshops met diverse internationale instructeurs.

In 2014 behaalde ze haar 500-uur certificering van Jivamukti Yoga in New York. Naast Hatha en Vinyasa yoga zijn Yoga Nidra en Pranayama sterke passies die ze graag deelt met haar studenten. Haar lineage traceert terug naar Swami Satyananda Saraswati. Het Tibetaans boeddhisme heeft haar hart jaren geleden veroverd, wat haar ertoe heeft geleid haar studies voort te zetten binnen de lineage van Drukpa Kagyu.

Gelovend dat yoga alle aspecten van het leven omvat, integreerde ze naadloos haar kennis van Ayurveda in haar dagelijkse praktijk en deelt ze dit met haar studenten. Moena's lessen variëren van dynamische Jivamukti-geïnspireerde yoga tot Hatha yoga in een meditatieve flow. Ze benadrukt het belang voor studenten om hun intuïtie te volgen en zichzelf te bevrijden van zelfkritiek.

Al jaren deelt Moena haar passie voor verbinding via Pranayama, Vinyasa, Hatha, filosofie, Nidra en Ayurveda. Ze geeft workshops voor verschillende lerarenopleidingen in deze eerder genoemde yogavormen. Gelovend dat ware straling voortkomt uit authentieke zelfexpressie, begeleidt ze haar studenten met lichtheid en enthousiasme op een reis naar hun kern.


Meet - Moena

Meet - Angie

€800,-

Investment (in yourself)

Let's set a good foundation -
Pre yogateachertraining 50hrs

Vinyasa
Foundation Training

The Human Studies

5,6 oktober
19,20 oktober
16,17 november
30 november, 1 december 

Training starts october 2024

but what about...

Hold up, wait a minute!

Unfortunately it is not possible anymore to apply for STAP for this training as the application date has past. You can still join this training via a regular payment.

Can I use STAP-subsidie for this training?

This training is not a Yoga Teacher Training, so the answer is unfortunately no. In order to teach yoga classes you should have completed a registered 200hrs Yoga Teacher Training. This training is a great preparation for a 200hrs training!

After this training, can I start teaching yoga myself?

All the sessions will take place at The Human Fabrique, Henk van Turnhoutpad 2, Haarlem

Were will the training be?

Yes you will receive a The Human Studies, Vinyasa Preteachertraining 50hrs certificate, after having completed this training.

Will I get a certificate?

Of course we prefer you don’t miss a day, but if it happens you may miss one training day and still receive your certificate. We will give you some homework/update what you did miss. But it will not be fully covered what you will miss from the training. 

How many training days may be missed?

Besides the training days you may expect about 1-3 hour of studying per week.  For the 200hrs training you can expect more hours of studying per week.

How much study time can I expect?

Lunch is not included and will not be provided. Please make sure to bring your own lunch. We do have 2 cooking heaters to warm your food. The supermarket is near by.

Is lunch included?

The course is designed for all students of any level who feel the desire to take an in-depth path that can make them more aware of the profound aspects of the practice. If you are considering joining a Yoga Teacher Training to become a teacher, this course will provide you with the essential and fundamental knowledge that will allow you to start that path with greater confidence and awareness.

For whom is this training?

within 3 workdays you can expect a reply from us :-)

Ask your questions

No questions, i'm confinced