Foundation Vinyasa flow is een goede manier om je de basis van Vinyasa flow yoga eigen te maken. Tijdens deze les synchroniseren we ademhaling en beweging. Zo ontstaat er 'flow'. Ook wordt er aandacht besteed aan de juiste uitlijning van de yogahoudingen. Het tempo is langzamer dan een Solar Vinyasa Flow les. Op die manier leer je vloeiend van de ene houding naar de volgende houding bewegen. 

In deze les nemen we de tijd, waardoor het fijn is om te starten met yoga of extra zorg te dragen voor het lichaam en de geest.

Op maandagochtend is de les gerelateerd aan de opstart van de week en op maandagmiddag is de les meer gericht op de techniek van de houdingen (asana's).

De lessen zijn fijn voor de beginnende yogi en de yogi die meer behoefte heeft aan een rustige praktisch, maar aandacht voor de practice en fundering. Dus of je nu beginnend of meer ervaren bent, dit is een waardevolle practice.


Foundation Vinyasa Flow

Yoga

Solar staat voor zonne-energie. Ten opzichte van de Lunar practice is deze les intensiever in kracht en dynamiek. Het is een krachtige, dynamische practice waarbij een flow van bewegingen op het ritme van de adem ontstaat vanuit een logica.

Vinyasa Flow is een dynamische vorm van yoga, waarbij je ademhaling en beweging met elkaar verbindt. Yogahoudingen lopen in deze les vloeiend in elkaar over. Zo ontstaat er meditatie in beweging, oftewel ‘flow’. Dat brengt je dichter bij jezelf, terwijl tegelijkertijd je lichaam sterker, flexibeler en gezonder wordt. We bieden Vinyasa Flow lessen aan voor alle levels. 

We werken met Krama's (niveaus) waardoor ieder op eigen level zijn practice kan doen Zwanger? Dan adviseren de Lunar of Foundation Vinyasa flow en Pilateslessen, wanneer je nog geen basis hebt in de Vinyasa Practice.


Solar Vinyasa Flow

Yoga

'Lunar' staat voor maanenergie, oftewel rustig, afbouwend en kalm. 

Bij Lunar Vinyasa Flow ligt de nadruk op ontspannen en laag bij de grond bewegen. Het is een hele rustige Vinyasa Flow les met veel rust en aandacht voor bewegen. Gedurende deze lessen synchroniseren we ademhaling en beweging en besteden we aandacht aan de uitlijning van de yogahoudingen. Het tempo ligt lager, waardoor er alle ruimte is om aan de transities tussen de houdingen te werken.

De Lunar Vinyasa flow is een prachtige practice om je de basis van Vinyasa flow yoga eigen te maken. Kom in je lichaam, verdiep je ademhaling en flow vloeiend van de ene yogahouding naar de volgende.

Hierom geschikt voor de startende yogi of de beoefenaar die behoefte heeft aan een langzame, vloeiende en bewuste flow.

Langzaam bewegen kan nog steeds uitdagend zijn, maar de nadruk ligt op ontspannen.

Lunar Vinyasa Flow

Yoga

Book a class

Deze les is voor diegene die al langer Pilates doen en in staat zijn in complexe dynamische bewegingen de core goed in te zetten.

Je krijgt een betere houding en meer lichaamsbesef en coördinatie Meer stabiliteit in gewrichten en met name de wervelkolom Meer lenigheid en strakke spieren
Het verbeterde circulatie en stofwisseling.*Intermediated/Advanced
Een Pilatesles bestaat uit een reeks van rek- en krachtoefeningen uit een uniek systeem. Van het beoefenen van pilates krijg je sterke spieren, een betere houding, meer souplesse en een betere balans. We werken veel vanuit de 'core': die bestaat niet alleen uit de buikspieren, maar ook uit de bilspieren, bekkenbodemspieren en rugspieren. In deze Power Pilates les komt het hele lichaam aan bod: opbouw van kracht, lenigheid en balans waarbij er ook veel staande oefeningen worden uitgevoerd.

Solar PILATES

Pilates

De workout welke je zowel kracht als mobiliteit geeft. In vergelijking tot yoga is het meer down to earth en workoutstyle. You will love it!


Je werkt met de kleine spieren welke je supporten in je coördinatie

Je versterkt en verlengt de spieren

Pilates is een fantastische manier om je core (buik, onderrug, bekkenbodem) te versterken en stabiliseren en daardoor een top postprenatal workout

All levels 

PILATES

Pilates

Bij Yin Yoga werken we in de fascie (bindweefsel) omdat we 3-6min in de houding blijven. Je oefent om vanuit het hoofd in het lijf te keren.

Ontspannen van spieren i.p.v. aanspannen
Geeft diepe ontspanning en stimuleert meridianen en organen.* In de Yin energie maak je contact met het emotionele, het mentale, het fysieke en het energielichaam.
All Level & minder geschikt voor zwangeren

Yin yoga

Yoga

Book a class

Lunar Pilates is een les met een zachte en veilige bewegingsmethode, maar toch de nodige uitdaging opzoekt. De oefeningen zorgen ervoor dat je soepel blijft en makkelijk kunt blijven bewegen.

De les is geschikt voor beginners, ouderen, deelnemers met een blessure of postnataal. Er is veel aandacht voor houding en stabiliteit.


Lunar PILATES

Contact

Ben je nieuwsgierig naar dans en movement? Je bent van harte welkom om een les of module dans bij de studio te volgen. 
Lees op deze pagina meer over de verschillende danslessen en modules en de Human Movement les. 

Mocht je er met deze informatie niet helemaal uitkomen? Geen probleem! Stuur gerust een email en ik help je graag verder.
Movement / dans

Aanbod

This enlivening dance session is centred around joy and connection, helping you to feel more connected to your self and to others.

Develop confidence and a creative movement vocabulary through dance. Guided by Emily Jenkins, a dance artist with over a decade of experience, you will be supported to explore contemporary dance techniques and playful rhythms.

This class is designed to awaken the senses, and focuses on flow, breath and our relationship to the floor. It will bring you into a deeper connection with yourself and with others.

You will be supported to move through the space in a way that celebrates your individuality and enables you to feel part of a creative community.

All levels 


Creative Contemporary Dance

Dance

In deze les brengen we met behulp van verschillende ademoefeningen, lichaamswerk aandacht naar jezelf en het lichaam. Zo sta je stil bij jezelf, ervaar je wat je voelt en breng je je energie in beweging. Deze practice wordt gegeven door ademcoach, yogadocent, fysiotherapeut en Doula, Ash.

Een les van een bewuste adem in combinatie met beweging.

All levels

Movement

“There is no wrong movement. There is lack of preparation and lack of awareness.” – Ido Portal. Een les waarin je bewegen mag ontdekken.


Een les met veel variatie

Kracht, mobiliteit en speels 

Een training bestaande uit kracht, mobiliteit en conditie. We werken zonder en met materialen zoals de TRX, medicinballen, dumbells, slamballs, battle ropes. 

Human movement changes the mindset,
   self-discipline, observation and awareness

All levels

Human Movement

Movement

Breath & Movement

Book a class

09:00 - 10:15    Foundation Vinyasa Flow
17.30 - 18.45    Foundation Vinyasa Flow
19.00 - 20.00    Pilates
20.15 - 21:30    Yin yoga & Reiki 

Het basisrooster vindt je hier. Het actuele rooster vindt je onderaan deze pagina. Bij vragen, stuur een mailtje zodat we je verder kunnen helpen. Schrijf je in via de link naar Eversports. Je kan daar de les boeken middels een los product of een membership. 

07.45 - 08.45     Breath & Movement
09.00 - 10:00     Pilates 
10.15 - 11.30     Creative Contemporary Dance
17.00 - 18.00     Pilates 
18:15 - 19.30     Solar Vinyasa Flow
20:00 - 21:15     Yin Yoga

Woensdag

09.15 - 10.30     Foundation Vinyasa Flow 
17.45 - 19.00     Lunar Vinyasa Flow
19.15 - 20.00     Solar Pilates
20.15 - 21.15     Lunar Pilates

Donderdag

07.45 - 08.45 Meditation Class (om de week)
09:00 - 10:15 Solar Vinyasa Flow
10:45 - 11:45 Pilates    

Vrijdag

09.00 - 10.15 Lunar Vinyasa Flow
10.30 - 11.45 Yin Yoga 

Zondag

book a  class

maandag

09.00 - 10.00    Lunar Pilates
17.45 - 18.30    Human Movement
18.45 - 20.00    Solar Vinyasa Flow
20.15 - 21.15    Breath & movement 

Dinsdag

08.00 - 09.00      Solar Pilates
09:30 - 10:45      Solar Vinyasa Flow
10:00 - 10:45      Human movement OUTDOOR
11.00 - 12.00      Yin Yoga
 

Zaterdag

Hoe zit het met het niveau van de dansles? 

De les is een all level les.  

Ik heb nog nooit yoga/pilates gedaan. Kan ik dan wel mee doen?

Natuurlijk! The Human Fabrique is er op gericht dat je mag leren en je laten inspireren. De Hatha Starters, Pilates en Human Movement lessen zijn ideale lessen voor de beginner tot advanced studenten. De Vinyasa en de Pilates Strong raden we af voor beginners. 

Ik heb een blessure, maar wil wel graag aan beweging doen. 

Heel goed. Zorg dat je de docent voor de les van deze informatie voorziet en weet dat je nog een hele hoop dingen wel kan doen ondanks beperkingen. Bij gerichte klachten en specifieke doelen raden we aan om een privéles in te boeken. Wanneer je wil overleggen neem dan contact op via ons contactformulier. 

Moet ik mijn sport-/yoga-attributen mee nemen naar de les? 

Nee, wij hebben alle attributen voor de lessen in huis. Wanneer je graag op je eigen mat aan de yoga-/pilatesles deelneemt ben je daar natuurlijk helemaal vrij in. Wel verwachten we van je dat je binnenschoenen aan hebt tijdens de dans-/human movement lessen. Het is absoluut verboden buitenschoenen te dragen in de zaal, kleedkamer en keuken. Dit vanwege de hygiëne en gevoeligheid van de vloer. 

YOU MAY HAVE SOME QUESTIONS

info

verzenden

Als je het contactformulier invult, kan je een reply verwachten binnen 3 werkdagen

Heb je een vraag of wil je graag samenwerken?

Contact

BTW:  NL001167501B89
KVK:  60267186

Openingstijden:
Zie lesrooster & privé trainingen op afspraak via contactformulier.

Parkeren
You are lucky, parkeren is gratis bij The Human Fabrique. Er is een parkeerterrein met voldoende plekken voor onze bezoekers. Navigeer naar huisnummer 1 gezien nummer 2 niet bestaat bij Google. 

Openbaar Vervoer
Vanaf de bushalte Rusterburgerlaan of Europaweg/Schipholweg is het beiden ongeveer 10 minuten lopen naar de studio. Op het Henk van Turnhoutpad is het helemaal aan het einde van het pad door het hek heen, het eerste groene pand aan je linkerhand. Dus nog voorbij Sportsupport.

The Human Fabrique
Henk van Turnhoutpad 2
2034 JL Haarlem
✉ namaste@thehumanfabrique.nl

 

Ik heb je bericht ontvangen en doe mijn best om binnen 48 uur te reageren.

Bedankt!

Ik heb je bericht ontvangen! Vanaf [datum] ben ik weer terug en zal ik zo snel als mogelijk op je bericht reageren.

Bedankt!